Protest

>> fredag 5 februari 2010

Känner nu att det är dags att lägga in en protest.
Har upptäckt under flera år att man försöker lura oss konsumenter. Ingen nyhet dock men det är små saker ibland som upprör.

Just nu......vart fasiken har chokladen på Mums Mumsen tagit vägen???

Förr så var den rikligt täckt med choklad och det knakade till sådär härligt då chokladen knäcktes vid första tuggan men nu.....hallå, man ser rakt igenom chokladen och det vita innehållet lyser igenom.

Bleka och ljusbruna och utan ett enda litet knak. Och som om inte det var nog så har de blivit något lägre med. Varför gör dom så?? Tror dom inte att våra vältränade ögon skulle upptäcka det? Är vi så lättlurade? Bara 80 kalorier står det på förpackningen. Jag röstar för att man lägger på 20 kalorier och ger oss tillbaka chokladen.

Och, den franska nougaten ska vi inte ens snacka om, de har både blivit kortare och betydligt plattare i sin förpackning och det är lur så det skriker om det.

6 kommentarer:

Tigris Predikantan 6 februari 2010 kl. 10:25  

Du har så rätt! En dag i min affär så råkade jag kommentera högt hur /varför ett paket såg annorlunda ut mot förut då ett par som hört mig upplyser mig om:
- "har du inte märkt att t.ex Gevalia kaffet inte innehåller 500g längre utan 480g ( något sånt, jag köper annan sort) men priset är detsamma? Så även med 1,5 L läsk flaskorna. De innehåller några centilitrar mindre men kostar lika mycket som förr...."

Ja, så kan de ju göra och gör. Lurar oss pö en pö och plötsligt höjer de priset också... och hoppas att ingen skall reagera!

Cayenne 6 februari 2010 kl. 13:56  

Tigris, ja det med kaffet har jag inte märkt, kanske måste hålla mer koll. Men jag tror att de smyger in förändringar mest hela tiden och till slut så slutar vi reagera och det är väl det som är meningen kanske....

Tigris Predikantan 7 februari 2010 kl. 11:23  

Cayenne
Det är väl det som är väl det fiffiga: tillverkarna vet att vi inte lägger märke till små, små förändringar ... titta på t.ex ett Gevalia bryggkaffe förpackning om du kommer ihåg så ska du se... tar man bara bort några gram, centilitrar så syns det ju inte påtagligt, priset hålls i samma nivå, ingen reagerar och så höjer man priset en aning, några kronor... förstår du principen?

Ha det gott denna soliga söndag!

Cayenne 7 februari 2010 kl. 12:22  

Tigris, ska försöka komma ihåg.
Här lyser solen med idag och det droppar faktiskt från taken, man blir nästan lycklig så länge man håller sig från att titta på fönster rutorna

Anne-Sofie 8 februari 2010 kl. 23:43  

Jo detta lurendrejeri pågår på hög front och gäller mängder av varor, detta sker även på apoteket.

Cayenne 10 februari 2010 kl. 21:31  

Anne-Sofie, usch ja, inte skoj...

Skicka en kommentar

Tack för besöket

  © Free Blogger Templates Wild Birds by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP