Det blev kaos

>> måndag 4 januari 2010

Såklart det blev. Har de helt tappat omdömmet eller trodde de något annat?
Aftonbladet idag .....läs här

Det här visar bara vilken brist om kunskap hela den här bisarra historien har. Att snabbt beslut fått ödeskonsekvenser för en lång framtid och att inget just nu går att göra ogjort för skadan är redan skedd och den är enorm och vi har förmodligen inte hört det sista om detta utan detta är någon nuvarande regering får bära med sig då de står där vid skammens påle och ska försöka försvara sitt beslut.

Men de kommer aldrig att bli förlåtna för detta för det är ett absurt beslut som togs bara för att älgjägare skulle få ha lite mer "kul" under sin årliga älgjakt. Inte för att djuren vara någon fara för bebyggelse eller övrigt liv eller att de var sjuka med ett onormalt beteende.

Jag skäms att vara svensk. Vi har haft ca 250 vargar i Sverige och i vissa länder hanterar man flera tusen utan bekymmer men Sverige och delar av jägarkåren har gjort det till ett problem och likt stalinfasoner fått övriga att tro på deras argument att stammen måste minskas ner. Man har blåst upp vargen till ett problem och säkert gjort en och annan svensk rädd för att "vargen ska komma"

Det finns inget förlåtande i detta, inga ursäkter som skulle kunna gottgöra deras handlande, det finns bara förakt och avsky.

Och jag känner ångest över de djur som förmodligen blivit skadeskjutna och som ännu inte är spårade och avlivade utan just i detta nu ligger skadade i skogen och lider och förmodligen förblöder av sina skador.

3 kommentarer:

Thomas 4 januari 2010 kl. 16:55  

Svar från "vargens" blogg:

..du, djuraktivist, att tala för dem som inte själva kan ÄR någonting fint...var stolt över dig själv och låt aldrig de små gnällspikarna som överhuvudtaget inte bryr sig komma dig innanför skinnet. De som kritiserar för att man inte enbart hjälper andra människor, ÄR små människor som i en slags missriktad egoism egentligen bara tänker på sig själva, men låter orden utåt tala för människor, men det är oftast bara en individ de tänker på.."jaget"! ;-)
Många av dem går rakt förbi en tiggare eller t.ex. en hemlös med en föraktfull fnysning som enda "gåva"...
Glöm aldrig att det är individer som du som gör att man behåller tron på mänskligheten!

Må gott! ;-)

Anonym 4 januari 2010 kl. 17:52  

Tack Thomas, såg att du svarat mig i din blogg...

/Cayenne

Anne-Sofie 5 januari 2010 kl. 09:45  

Gå gärna in på denna sida och ge din/er synpunkt på denna hysteriska jakt.

http://www.humlesurr.nu/debate.php

Skicka en kommentar

Tack för besöket

  © Free Blogger Templates Wild Birds by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP