Oj oj oj

>> lördag 9 januari 2010

Blir alldeles matt.
Ser just nu ett program på fyran som heter Little big dreams, en brittisk dokumentär om kinesiska barn som drillas till elitgymnaster.

Och man vill gråta.....

Barn som fått flytta hemifrån till träningsskolor vid tre års ålder, som tränar något oerhört och har sån ångest över att inte göra sin familj nöjd, sin tränare etc. Tomma blickar som drömmer om något annat. Små kroppar som får ta mycket stryk såväl träningsmässigt såväl som från tränare som behandlar dem ganska brutalt om inte vissa moment går bra. Tränare som talar nedlåtande om dom, som lata och bortskämda, som inte lägger ner tillräckligt med tid på träning, som svaga individer.

Men de är ju bara barn.

Små barn i en värld där man inte får vara barn. I en värld med fattigdom där föräldrar och familj drömmer om en OS medalj för att ta dom ur fattigdommen.

Silver räknas inte.

Bland det värsta jag sett.

5 kommentarer:

Anonym 9 januari 2010 kl. 21:42  

Så här är det i hela Östeuropa har sett hemska reportage hur barnen då flickor drillas till eligymnaster och stoppar utvecklingen med hormoner för att de ska vara små och smala för att sedan för en del av dem bli invalidiserade för resten av livet..Såg detta för några år sedan..hur det är idag vet jag inte men man kan ju se med egna ögon dessa små barnliknande gymnaster..de har det inte lätt..de har en press utan like på sig det kan man också se när de misslyckas av en eller annan anledning..Det händer mycket konstiga saker i vår värld....

xxx

Anonym 9 januari 2010 kl. 22:44  

Redan den vanlig skolan är tuff - 08-17.00 utom Lördagar då är det kortare dag. Mvh LW

Cayenne 10 januari 2010 kl. 18:03  

Kojiki, jo jag har ju sett andra program men då har det mest handlat om små flickor. Just detta program speglade bilden av idag och det handlade mest om pojkar. Det värsta var att det var tydligen helt ok för tränaren då han blev förbannad att ta ut sin ilska på de små genom sparkar och slit i deras kroppar. Jag ville blunda till slut..

det var bla en liten tjej med römamr om att bli bäst som tränaren helt dömde ut som tjock och fel kroppsform "hon kan ju träna några år sedan kommer hon att bortgallrad"...så hårt att höra, som om de vore en skämd grönsak.

Cayenne 10 januari 2010 kl. 18:04  

"......korrigerar mig själv, en liten tjej med drömmar..."

Cayenne 10 januari 2010 kl. 18:06  

LW, så du menar att de först går i skolan fram till 17 och sen börjar träningen? Som jag förstod det i det här programmet så gick de på en skola för de med talanger inför OS, en specialskola för mer begåvade barn som skulle gallras ur allteftersom..såg ingen vanlig undervisning men det kanske fanns med utan att jag förstod det. De bodde i alla fall där ...långt från föräldrar och övrig familj.

Skicka en kommentar

Tack för besöket

  © Free Blogger Templates Wild Birds by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP